Au sosit! — episodul II

Bun, vesti din ultimele zile, asa cum am promis cu odiseea familiei Sandu apropiindu-se de faza a II a. Si-au facut majoritatea actelor, mai au unul singur si sint integrati in sistem. Si-au gasit si un apartament dragut, le tinem pumnii sa li se aprobe cererea de inchiriere (99% este aprobata!) si vineri se vor muta in noua lor casa.
Apartamentul este intr-un bloc, la etajul 16, in regiunea Don Mills & Eglinton, chiar vis-à-vis de Ontario Science Centre si Don Valley, adica in plina zona turistica.
Don Valley este o vale impadurita, cu riul Don serpuind pe fundul ei, facind parte dintr-un lant de parcuri si paduri ce strabat Toronto din nordul downtownului pina in afara orasului. Se pot face plimbari prin padure si pe trasee de 7-8 ore, mergind propriu-zis prin mijlocul orasului dar fiind inconjurat de dealuri impadurite cu zgomotul orasului departe, ori de cele mai multe ori inexistent, de parca ai fi undeva la munte. Blocul are sauna, piscina cu terasa plina de fotolii si balansoare, are sala de gym si este inconjurat de un parc cu brazi si salcii. Biblioteca cartierului este la 5 minute de plimbare prin parc, iar statia de masina este chiar la coltul blocului.
In primul nostru an am locuit in blocul acela si este ca intr-o statiune, liniste, vegetatie multa, blocul, intrarea si lobbyul blocului arata ca la hotel, sauna, piscina, plimbari prin padure in fine, tot tacimul.
I-am plimbat deja prin citeva din zonele interesante ale orasului, din Yorkville Village pina pe malul lacului Ontario, la Harbourfont, din Business District in Entertainment District si in St. Lawrence. De azi pina luni le mai aratam citeva locuri de genul Beaches, Central Island si Distillery, apoi trebuie sa-si intre intr-un ritm de viata normala si sa pastreze stilul de turist doar pentru weekenduri.
Cam atit se poate spune. Sint optimisti, le place, se adapteaza foarte repede. Si cu norocul care le este caracteristic, probabil ca la anul pe vremea asta vor fi deja in drum spre postul de prim-ministru.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s