Halloween in TO

Pe 31 octombrie este Halloween, ceea ce inseamna ca anul asta a picat exact in mijlocul saptaminii, intr-o miercuri. La sfirsitul de saptamina trecut au avut loc toate petrecerile specifice, din cluburi, puburi si teatre. La una singura imi pare rau ca nu am ajuns, desi mi-am promis in fiecare an ca o s-o fac. Este vorba de petrecerea organizata de revista Rue Morgue, singura revista de horror entertainment din lume, dupa cum se lauda. Baietii s-au dezoltat foarte mult in ultimii doi ani si la ora actuala, pe linga revista, mai detin o companie de teatru specializata pe productii horror, o sala de cinema, un magazin unde se vind numai produse de gen si in plus, sint organizatorii festivalului de film horror, si a expozitiei anuale de horror din Toronto. Ca in fiecare an, m-am trezit sa cumpar bilete mult prea tirziu…
Dar, revenind la subiectul principal, sarbatorirea in sine s-a petrecut miercuri, adica aseara.
Pentru cine locuieste la casa, in suburbii, asta a insemnat ca i-a sunat soneria de cel putin 100 de ori toata seara. Si a mai insemnat si ca a facut investitii serioase in dulciuri, daca te gindesti ca a trebuit sa dea treats la cel putin 100 de copii.
Pentru cei din downtown, principalul eveniment se petrece in fiecare an pe Church Street. Strada celebra in toata lumea, ca fiind inima cartierului de homosexuali din Toronto. De fapt, partea care trece prin cartierul lor tine de la Bloor Street pina la College Street, ceea ce inseamna cam doi-trei kilometri. Mai putin se stie ca de la College Street pina la Queen Street, aceeasi strada este plaminul cartierului universitar ce apartine de Ryerson University, iar la sud de Queen, pina aproape de lac, este ficatul lui Theatre District. Una peste alta, o strada importanta, jucind multe roluri in anatomia orasului Toronto. Dar, iar am deviat de la subiectul principal, semn ca parul mi se rareste cu un motiv…
In fiecare an, in seara de Halloween, se opreste circulatia pe Church intre doua dintre intresectiile mari (asta e cam jumatate din cei doi-trei kilometri ai homosexualilor), toate barurile, cluburile, restaurantele si cafenele se impodobesc cu stafii, zombies si dovleci, si intreaga zona devine un fel de promenada.

Halloween 2007

Pina la ora noua seara deja se aduna citeva mii de oameni, dintre care majoritatea sint mascati si costumati, apoi spre miezul noptii numarul plimbaretilor se dubleaza!

Halloween 2007 Halloween 2007

Costume de 5 lei, ori dintre cele la care s-a lucrat saptamini si pe care s-au cheltuit sutele, intreaga promenada se transforma intr-un carnaval colorat si singeros, putregaios si viermanos, cu blitzurile a mii de camere luminind noaptea mai abitir decit firmele luminoase ale cluburilor.

Halloween 2007
Halloween 2007

Pare un catwalk sinistru, insa toata lumea cinta, urla si se strimba de ris. Cele mai inventive si luxoase costumatii sint ale transvestitilor si ale Drag Queens, insa am observat de la an la an cum si indivizii straight, ca Moi (ca sa iau exemplul bunului meu prieten Je, de la Satu Mare), incep sa aduca o contributie din ce in ce mai sclipitoare evenimentului.

Halloween 2007
Halloween 2007
Halloween 2007

Una peste alta, sper sa va placa pozele si la anu’ sa va vad pe Church!

Halloween 2007
Halloween 2007

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s