ZOMBIE WALK

Am iesit ieri la plimbare pe Bloor Street West si am hotarit sa mergem pina la Bloor Cinema, unde este inima festivalului “Toronto After Dark”. Este cale de citeva statii de metrou, asa ca a durat cam o ora plimbarea. In fata cinematografului o coada maricica la bilete si la coada majoritatea erau zombies, plini de singe si maruntaie. Initial ne-am gindit ca sint figuranti pentru festival, apoi ne-am dat seama — de ce si-ar pune cinematograful figurantii sa cumpere bilete la film!

 

Strada incepea sa se umple din ce in ce mai mult de zombies de toate formele, culorile si marimile. Am mers pina la intersectia lui Bloor cu Bathurst, unde sint doua cluburi de rock pentru studenti, “The Wreck Room” si “Lee’s Palace”. Intreaga intersectie era coplesita de valuri, valuri de zombies, care blocasera circulatia. Pe una dintre ferestrele de la “The Wreck Room” iesise un DJ zombie care striga la megafon si scosese difuzoarele spre strada, ca sa-i atraga pe toti pustanii insingerati inauntru. Urcat pe un stilp am putut observa ca veneau cu totii intr-o coloana pe trei-patru rinduri pe Bathurst in sus. O coloana careia nu i se vedea sfirsitul!

Politia incerca sa dirijeze circulatia pe strazile invadate de walking dead. Zeci de fotografi si cameramani ocupasera cele mai strategice pozitii in intersectie si de-a lungul drumului de carne pentru a-i surprinde in actiune. Cea mai frumoasa chestie a fost ca imensa lor majoritate se deplasa sontic-sontic, tirindu-si picioarele schilodite, gemind si scotind sunete guturale neincetat. Mii de indivizi care isi jucau rolul cu cea mai mare placere pe tot parcursul kilometrilor strabatuti. Am aflat de la unii dintre ei ca tot evenimentul incepuse la trei dupa-amiaza in Trinity-Bellwoods Park, unde se strinsesera peste doua mii de zombies. Unii dintre ei doar la doi-trei anisori si atit de dulce machiati ca nu-ti venea sa-ti dezlipesti privirile de pe fetele lor cum dormeau linistiti in bratele parintilor ciopirtiti de topoare si drujbe. Multi dintre ei venisera tocmai de la sute de kilometri departare de Toronto, din alte orase si chiar alte provincii, special pentru acest eveniment anual care se intimpla simultan in peste treizeci de orase ale lumii.

Dintr-o simpla deplasare la cinematograf am ajuns sa ne plimbam printre zombies, sa stam la cafenea in mijlocul lor si sa-i admiram la cozi la falafel si pizza. Pentru o seara in familie cu viziuni pline de maruntaie, creiere aburinde si gemete infundate, va recomand Zombie Walk!

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s