Evenimente in Toronto

Pentru cei care locuiesc in Toronto sau in zonele inconjuratoare si ar fi interesati de ceva activitate de gen si de sezon, iata citeva date de retinut:

 

27 -29 Martie — Conventia  Ad Astra de literatura SF&F. Are loc la Crown Plaza Hotel din Don Valley (zona Don Mills cu Eglinton). Invitatii de onoare de anul acesta sint: Melyssa Ade, Nigel Bennet, Kent Burles, David Drake, Joanne Ellen Hansen, Tamora Pierce si Timothy Zahn. Dar in afara acestor invitati veti avea placerea sa intilniti si alte personalitati din lumea literaturii SF&F, cum ar fi Robert J. Sawyer, Guy Gavriel Kay, R. Scott Bakker, Julie Czerneda, Nick DiChario, James Alan Gardner, Phyllis Gotlieb, Ed Greenwood, Karl Schroeder si multi altii.

Cu ocazia conventiei va avea loc si prima lansare a antologiei “Ages of Wonder”. Evenimentul se va petrece duminica, 29 martie, ora 11 in Anton Room. Va astept pe toti cu drag.

Pretul de intrare pentru intreaga conventie, ori pe zile le aveti aici. Daca doriti sa veniti numai duminica pentru lansare, Art Show si Dealers Room (adica locul de unde puteti cumpara carti, reviste, afise, CD-uri si DVD-uri, jocuri, figurine, samd) atunci pretul de intrare este de doar $10.

 

9 mai — 13th Annual Fantastic Pulps Show and Sale la Lillian H. Smith Branch a Bibliotecii Publice din Toronto. Bransa se afla pe College, aproape de intersectia College cu Spadina. Acolo este gazduita colectia Lillian H. Smith, care merita vazuta de oricine este interesat de gen.

La acest eveniment se vind carti si reviste rare, unele la preturi acceptabile, altele la preturi de colectionar. Pentru cei cu bani economisiti miraculos ori mosteniri surpriza, si cu dorinta de a fi urmatorul Forest J. Ackerman. Va fi deschis intre 10 si 17, iar intrarea este $2.

 

9 – 10 mai — Toronto Comic Arts Festival

Am mai scris de acest eveniment acum doi ani, la ultima sa editie. Vor fi prezenti sute de “cartoonists” din toata lumea, deoarece “it’s Canada’s largest art-related comics and graphic novel festival”. Este de fapt printre putinele festivaluri organizate special pentru artisti, unde veti avea placerea sa-i vedeti pe unii dintre cei mai buni “comics artists” vorbind despre arta si tehnicile lor, despre ideile lor, ori veti putea participa in ateliere de creatie cu acestia, ca sa le invatati secretele. Intregul eveniment este o galerie uriasa de arta si un tirg unde veti putea cumpara comics si graphic novels din toata lumea si de la orice editura, indiferent cit de mica sau mare este.

 

Sper sa ne intilnim macar la unul dintre evenimente. Oricum, distractie placuta!

Advertisements

11 Comments

 1. Nu e corect ! ! !Ne dai cu friptana pe la nas?pPina aici se simte mirosul!Si noi cu mincarica de cartofi!{Auzi:pentru cei care….!}Sau e vre-o trufanda din Retetarium?

 2. Count me in!O sa incalec pe poneiul meu fermecat, doua trei rotocoale din bagheta si ajung in doi timpi si trei miscari si la lansarea Ages of Wonder si la festivalul de bd-uri. Dii poneiuleee. diiii! 😀 Poate gasim ceva pe internet niste videouri ceva de pe la Conventie si festival.Trebuie sa dea pe acolo pe la stiri.

 3. @bebe: este de fapt ursub inflorit si cu garnitura!

  @kyo: bine, te astept la intersectie.
  Sa vad, poate reusesc sa fac eu ceva poze de la conventie si le pun intr-un post. Catalin Sandu zicea ca o sa ajunga si el, dar aspoiu n-a muscat. Cica nu-l intereseaza scriitorii americani!

 4. Aspoiu nu prea mai place pe nimeni!nici romani nici americani!poate s-a dat cu arabii sau cu africanii!!?

 5. Hehehe! Nice try!
  Aflati ca mi-am incarcat acumulatorii, au facut loc pe memorii, sint pregatit!
  Ba mi-am facut si un pachetel mic cu cartuluii numai bune de autografiat!
  😀

 6. Hehehe! Nice try!
  Aflati ca mi-am incarcat acumulatorii, am facut loc pe memorii, sint pregatit!
  Ba mi-am facut si un pachetel mic cu cartuluii numai bune de autografiat!
  😀

 7. da’ de ce s-a “pus” de doua ori???

 8. misterele blogolisticii…

 9. Salutare.
  Doar $10? Eu am gasit doar pagina aia cu $25. 😦

 10. Ha! Vine si Peter Watts!!!

 11. Da, ne-au anuntat ca daca vor sa ne vina prieteni sau familie la lansare, nu trebuie sa plateasca pretul unei zile, ci numai $10, care le va asigura accesul la absolut totul, mai putin panels. Nu-i vei putea vedea pe scriitori in actiune la vreun panel, dar poate ca esti norocos sa-i intilnesti pe hol ori la bar.
  Daca esti sigur ca ajungi te pot anunta si-ti vor pregati un badge cu numele tau.
  Catalin Sandu o sa vina la Conventie, simbata (cind este programul cel mai incarcat) si duminica, deci la asta ma refeream in post. Nu numai la lansare.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s