Eppur si muove

Pentru ca iata, mai apare o revista SF in Romania! Pentru ca se simte tot ce s-a intimplat in ultimii citiva ani ca o renastere a literaturii SF mioritice, o renastere mult mai lenta, dar parca mai sigura decit cea de la inceputul anilor ’90. Pentru ca noua revista se numeste “Galileo” si abia astept sa citesc primul ei editorial, sa vad de ce.

Millenium Press lanseaza in aceasta primavara revista tiparita trimestriala “Galileo Science Fiction and Fantasy”, continind nu mai putin de 240 de pagini de text, din care 80% proza si 20% non-fictiune. Suna fantastic, cu o singura mica-micuta parere de rau — as fi vrut sa vad trei nume romanesti si doua straine (acum sint doua romanesti si trei straine), dar probabil ca acesta e un aspect care se va modifica in timp, in functie de oferta autohtona. Dupa parerea mea, idealul spre care ar trebui sa tinda noua revista este sa aibe patru autohtoni si o singura traducere, ori in procente — 90% romani si doar 10% (o singura piesa) din afara. Texte romanesti selectate riguros, platite drepturile de autor si pot pune pariu ca in citeva luni editorii revistei (care presupun ca sint Michael Haulica si Horia Ursu) vor avea citeva sute de texte oferite intre doua numere de revista. Dar ma lansez… mai bine astept si vad.

Oricum, este probabil cea mai buna veste a primaverii. Cititi pe blogul lui Horia fabuloasa oferta pentru abonamente si nu stati pe ginduri. Nu numai ca veti profita de oferta, dar veti contribui la asigurarea unei stabilitati pe piata a proaspat nascutei reviste.

Bafta multa, Galileo!

Advertisements

3 Comments

  1. […] la abonamente: Shauki, Adina, Cititorii (thanks, Jen!), Florin, Bebe şi Nicu, suspomenitul Mircea, Costi Gurgu cel transoceanic. În acest context, vă anunţ că pusul de bannere sau vestirea revistei pe […]

  2. Costi este unul din putinele lucruri bune care se intimpla in sefeul romanesc! Long live the king Galileo! Si sa ne traiasca si Ursul mioritic!

  3. Adevar graiesti, voicunike!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s