VENI john VIDI scalzi VICI costi

Vineri a fost o intilnire a fanilor din Toronto cu John Scalzi, organizata de Merril Collection. Au fost mai multi oameni decit se aduna de obicei la Sawyer, care este vedeta regiunii si stringe cei mai multi fani la un eveniment.

Scalzi este haios si mistocar. Dar mai important, este un orator excelent si este spontan. Ceea ce a facut ca cele doua ore programate sa treaca cit ai clipi. In final, nu se mai oprea din vorbit si a trebuit sa vina linga el organizatoarea si sa-l intrerupa, sa-i multumeasca pentru participare, pentru ca altfel se inchidea biblioteca cu noi inauntru.

I-am cumparat cu ocazia asta Agent to the Stars, cartea care l-a facut celebru. Romanul pe care l-a “publicat” initial pe Internet, care i-a adus $4000 din donatiile cititorilor si care i-a fost remarcata intr-un final de Bill Schafer, publisherul editurii Subterranean Press. Acesta i-a publicat (de data asta pe bune) 1500 de copii hardcover, care s-au vindut in citeva zile si l-au lansat pe Scalzi pe piata de science fiction. Acum, la cinci ani de la evenimente, o copie originala din cele 1500 initiale se vinde cu citeva mii de dolari pe eBay. Ori cel putin asa se lauda el.

Ne-a si citit dintr-un proiect pe care tocmai l-a terminat si s-a discutat pe marginea lui destul de mult. Dar nu va pot spune despre ce e vorba, ca am semnat la intrare un contract de confidentialitate. Asadar, cam asta a fost tot ce v-am putut relata de la fata locului: John Scalzi, simpatic, comediant, ne-am distrat si s-a vorbit mult, fara acele taceri stinjenitoare care se lasa uneori cind scriitorul intreaba daca mai are cineva vreo intrebare si toata lumea se uita pe fereastra.

Advertisements

6 Comments

  1. Ehehe! Inca asteptam volumul doi din Razboiul Batrinilor in varianta mioritica, si care nu mai vine! 😦

  2. Neshte poze? 😀

    • N-am avut camera cu mine… anul asta n-am mai luat-o nicaieri.

      • Credeam ca din cauza contractului de confidentialitate… 😀

  3. De fapt este din cauza contractului. Era o clauza acolo care specfica: “Beware of the aspoi-man. they seem harmless, yet they’ll ask for pictures. And that’s when the horror will begin!”

  4. eheheho! eu inca mai astept volumul unu din J.Scalzi in varianta mioritica,cu care ne amageste millenium press de mult prea mult timp


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s