Interviul meu din Observator Cultural

Asa cum am anuntat cu doua posturi in urma, vineri mi-a aparut in Observator Cultural prima parte a interviului pe care mi l-a luat Michael Haulica. Cea de-a doua parte urmeaza sa apara vinerea viitoare. Prima parte o puteti citi aici.

Michael se concentreaza in acest interviu pe realitatea scriitorului de gen din America de Nord, pe relatiile acestuia cu editorii, agentii si publicul, pe ceea ce in ultima instanta inseamna meseria de scriitor. Nu sint intrebari usoarea pentru ca pe de-o parte exista multi autori care traiesc exclusiv din scris, ceea ce inseamna ca exista o cale mai mult sau mai putin batuta pentru a deveni scriitor profesionist. Pe de alta parte insa exista mult mai multi care nu reusesc sa-si faca un trai doar din scris, sau in principal din scris. Ceea ce este firesc pentru ca exista zeci de mii de scriitori consacrati la un moment dat si de o suta de ori pe atita cei care incearca sa debuteze, sau dupa ce au debutat, incearca sa-si continue calatoria. Iar piata poate suporta numai un anumit numar.

Concurenta e mare, dar sansele sint reale. Citeva zeci de mii de scriitori care traiesc din scris si activitati adiacente scrisului nu este o cifra mica. De fapt este atit de mare incit nu putem vorbi de ea ca de o exceptie, asa cum ne-am obisnuit.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s