Revolutia aburilor romanesti ajunge internationala

… inca inainte de a fi tiparita.

Stephen Kotowich, unul dintre membrii grupului SWG mi-a trimis un mesaj de felicitari si un link. Dau click pe link si ce sa vezi, antologia noastra a ajuns vorba comunitatii mondiale. Mai mult, o vor si tradusa in engleza!

Later edit: se pare ca stirea primei antologii steampunk a ajuns si in paginile revistei Wired, adusa acolo chiar de unul dintre taticii steampunkului, Bruce Sterling.

10 Comments

 1. O chestie incredibila! Eu unul ma bucur, nu cred ca a mai existat asa ceva pina acum in literatura sf&f romaneasca.HAI SA NE FIE DE BINE SI CU NOROC!

  • Draga Nicu, a mai existat asa ceva la inceputul anilor 2000, cind revista Locus a anuntat unul dintre numerele revistei “Lumi Virtuale” si a semnalat cele doua povestiri romanesti publicate in engleza in acel numar (a lui Mike si a mea). 🙂

 2. Era 17-19 august 2001. Iată pagina din Locus http://www.locusmag.com/2001/Weblogs/Epublications08.html (bagi în Locus la Search Lumi Virtuale și ajungi acolo. Sînt două referiri la LV). Mă bucur că ți-ai amintit, Costi, eu uitasem. Dar faza cu Wired e… weird! Dar chestia asta internațională înainte să apară cartea nu știu să se mai fi întîmplat. Am mai găsit și un site german care afișează coperta.

  • Da, intr-adevar, stirea internationala inaintea aparitiei cartii este o premiera. Meseriasa! (care-i faza cu Wired?)

 3. […] Bruce Sterling semnalează apropiata apariție în WIRED (am aflat asta via Costi Gurgu): […]

 4. mă gîndeam că, pentru noi, apariția știrii în WEIRD e cam ciudățică… wired/weird, mă gîndeam că fac și eu un joc de cuvinte.

  • Da, jocul de cuvinte il prinsesem, dar nu stiam inca de stirea din Wired. Wow! Asta da rasunet international!!! Orice stire de acasa o sa sune rasuflata de acum incolo… 😦

 5. a, eu am greșit, am crezut că linkul tău e la WIRED. deci eu ți-am dat veste pînă la urmă. bravo

 6. […] Pîtea/Țesătorul. Isaac Asimov – “Foundation” (1951) Costi Gurgu/Vyrclozone. Revoluția aburilor românești ajunge internațională Marian Coman: Viața mea, poveștile mele. Debutul Ana-Veronica Mircea/Veronicisme. Extindere… […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s