O stire veche

Este veche pentru ca deja a fost anuntata pe mai multe bloguri, iar la momentul respectiv eu nu am avut cum sa o preiau si sa o distribui la rindul meu, sa ma bucur alaturi de ceilalti. Abia astazi m-am intors din concediu (care va fi subiectul unui alt post) si am citit si am vazut pozele.

Asa ca, fara sa mai amin, am bucuria sa anunt ca povestirea mea Ingeri si molii, publicata initial in antologia AGES OF WONDER si ulterior in revista GALILEO nr. 2, a cistigat premiul Galileo pentru cea mai buna povestire a anului 2010.

Tata a primit premiul pentru mine. Din poza pare sa spuna si doua cuvinte audientei! Asta n-a facut parte din nici un scenariu!!! Abia astept sa aud ce a avut de spus. Way to go, dad!

Deoarece este un premiu al cititorilor, multumesc tuturor cititorilor care au votat pentru ea si pot declara ca nu exista bucurie mai mare pentru un scriitor decit atunci cind are o dovada ca fictiunile sale sint citite si plac.

Asa cum primvara anului 2010 mi-a fost luminata de stirea ca Ingeri si molii a ajuns pe lista revistei de critica TANGENT a celor mai bune povestiri ale anului 2009 din America de Nord, se pare ca acelasi text imi lumineaza acum vara anului 2011 cu ocazia premiului Galileo.

Profit de aceasta stire pentru a adauga ca imediat dupa decernarea premiilor Galileo, mi-a fost lansata cartea Cronici de la capatul pamintului de catre editura Millennium Books, carte care contine o buna parte din povestirile scrise de mine in ultimul deceniu, marea majoritate fiind publicate acum in premiera. Sper ca ea se gaseste deja in librarii, iar daca nu a ajuns inca in libraria de linga casa dumneavoastra, atunci puteti afla aici detalii despre cum o puteti procura.

Premille Galileo 2011 au fost:

Premiul pentru intreaga opera — George Anania

Premiul pentru cel mai bun volum publicat in 2010 — Oliviu Craznic: …Si la sfirsit a mai ramas cosmarul

Premiul pentru cea mai buna proza scurta publicata in 2010 — Costi Gurgu: Ingeri si molii

Poza a fost facuta de Loredana Fratila-Cristescu si preluata de pe site-ul UglyBadBear. Cu multe multumiri!

Advertisements

18 Comments

 1. Felicitari si la cat mai multe! Dl. Gurgu a fost senzational, e un om deosebit! Numai bine!

  • Mersi frumos, Oliviu. Si tie iti doresc cit mai multe. Si multumesc pentru vorbele despre tata. Da, este un om deosebit.

 2. Felicitări !!!

 3. Felicitări şi la mai mare, Costi!

 4. Prima carte recomandata de mine domnului Dan C. Mihailescu cind a trecut pe la stand a fost Cronici de la capatul pamintului, asa ca astept sa vorbeasca despre ea la emisiunea lui asa cum a promis. Astept in continuare romanul ca prim fan convins Costi Gurgu.
  Felicitari pentru premiu, am fost primul care le-a vazut ,le-a tinut in mina si le-a transportat la stand-faine rau!

  • Mii de multumiri, Nicu. Pacat ca nu o sa stiu ce parere i-a facut cartea domnului Mihailescu. Multumiri si pentru felicitari. In poze arata faine rau. 🙂

 5. Toate felicitările, Costi!

 6. Felicitari! (cind dai o cafea?)

 7. cu intirziere, iaca si felicitarile mele. seniorul a facut figura frumoasa, ca de fiecare data, dar de data asta in fata unui public format din vreo 70 de pasionati ai genurilor noastre, which is even better. cred ca a filmat kelly bucheru cite ceva, daca da, gaseste cumva o cale boigdan sa ne trimita si noua clipurile si o sa le vezi. deocamdata iti dau un forward de descarcare a pozelor facute de loredana, poate mai gasesti cite ceva de pus la arhiva. abia astept parerile tale despre cum arata cartea!

  • Multumesc, Horia. Seniorul pare sa aiba mai putine emotii decit am eu in public. Da, abia astept sa pun mina pe carte.
   BTW, Tony Pi a pus un link pe facebook la the romaniuc files despre antologia steampunk. Se pare ca prezentarea la AdAstra a inceput sa dea roade.

 8. iată şi filmarea:

 9. sorry, nu a luat embed. link, deci: http://www.youtube.com/watch?v=O1q-VfSZD5U

  • Mersi mult, Mircea. Am mai descoperit acolo si alte secvente. o sa stau toata dimineata acum sa le vad. 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s