Despre mine

Scriitor cu peste 40 de texte publicate in diverse reviste, ziare, almanahuri si antologii. “Ciuma de Sticla” este o colectie de povestiri si reprezinta volumul meu de debut,  aparut in 2000 la editura ProLogos. In 2006 mi-a aparut primul roman, “Retetarium” la editura Tritonic. In 1999 am infintat grupul KULT, pentru care am editat trei antologii: “Vremea Demonilor”(Omnibooks, 2001), “Cronicile Singelui” (ProLogos, 2002) si “Radharc” (Millenium, 2005). Am cistigat 22 de premii pentru textele mele, printre care Marele Premiu la Colocviul National de Science Fiction de la Calarasi pentru povestirea “Ciuma de Sticla”, premiul Uniunii Scriitorilor, Alexandru Odobescu, pentru debut in volum, pentru “Ciuma de Sticla” si locul II la premiile Vladimir Colin, pentru acelasi volum. Locul II la premiile Nemira, premiul Atelierului Kult si premiul Vladimir Colin pentru “Retetarium”, precum si premiul Conventiei Nationale de SF&F pentru nuvela “Copiii Domnului”, publicata prima oara in antologia “Vremea Demonilor”.

In 2009 mi-a aparut povestirea “Angels and Moths” in antologia “Ages of Wonder” editata de Julie E. Czerneda si Rob St. Martin pentru DAW Books. Povestirea a fost preluata in 2010 de revista Galileo, in Romania, sub titlul “Ingeri si molii”. In 2010 mi-a aparut povestirea “Cetatea Neagra” in antologia “Steampunk—a doua revolutie”, editata de Adrian Craciun pentru Millennium Books.

In 2011, “Ingeri si molii” a cistigat premiul Galileo pentru cea mai buna povestire a anului 2010.

In 2011, un fragment din nuvela “Copiii Domnului” a aparut in antologia “VOICES — New Writers from Toronto”, publicata de Writers’ Co-op si Toronto Public Library. Nuvela a fost publicata initial in antologia KULT — “Vremea demonilor” si a fost premiata cu premiul Conventiei Nationale in 2004.

In timpul liber sint graphic designer si ilustrator. Intre 2005 si 2007 am predat la Humber College, Toronto, cursul intitulat “Digital Design”in cadrul programului universitar “Advertising and Graphic Design”. Am mai cistigat premii si pentru ilustratie, fotografie si corporate identity.

10 Comments

 1. Costi,

  Tu ti-ai facut blog pentru romani,nu ?
  Ca daca intentionai sa te “marketezi” in Canada,il creai bilingv,anglo-francez !:) Ca sa fi politically correct ! 🙂
  Ce target ti-ai fixat ? Ca noi astia,generatia ’80,stim cine esti,ce ai facut,ce-ai scris,te stim de peste 20 de ani !:)
  E musai sa ai si varianta in engleza,altfel ramai o prezenta exotica la Toronto !

  Be you,be the most exciting promise of the candian SciFi ! 🙂

 2. Hei, salut Cristi. Ce surpriza placuta! Bine ai venit in Vyrclozone!

  Da, Vyrclozone este exclusiv pentru Romania, iar siteul despre care vorbesc in “Despre mine” va fi tot doar pentru Romania.

  Pentru limba engleza o sa-mi lansez probabil anul viitor ceva, fie site, fie blog. Tind spre site. Oricum, astept sa-mi apara “Angels and Moths” si probabil cit de repede apar si cu siteul. Vreau sa vad ce reactii o sa am in Romania cu siteul, sa-mi dau seama daca o sa fac doar o varianta in limba engleza, ori o sa-mi fac unul nou, cu un design diferit.

 3. Buna seara. Te rog sa intri pe Pro-Scris si sa votezi in cadrul Premiilor Sigma. Toate cel bune.

 4. Salut, Dan. Am votat deja, dar nu la toate sectiunile, pentru ca nu am avut cum sa citesc tot ce era pe lista. Am votat numai unde stiam si-mi puteam da cu parerea.

 5. ahaaa! acuma am vazut…ochiul e de la volumul “Ciuma de sticla”…te-am prins!…
  adica de header zic 😀

  • Aha, Kyo, ai pus mina pe o Ciuma. Ma bucur 🙂

 6. Salut Costi. Sper ca mesajul asta sa ajunga la tine, spun asta pentru ca din cate vad nu s-a mai scris pe aici de ceva vreme. Ma gandeam sa-ti spun ca mi-au placut foarte mult povestirile tale Coroziunea si Coroziunea roz ca si romanul Retetarium care efectiv iti face pofta de mancare :D. Dar mi-ar place si mai mult daca ai extinde povestirile astea intr-un roman. Nu sunt un mare cunoscator al peisajului sf/f romanesc dar mi se par cele mai bune povestiri fantesy de sorginte romaneasca si ma refer cand spun asta inclusiv la faptul ca actiunea se petrece ” in zona “. Tinand cont si de criza si de nivelul de cultura al zilelor noastre ar fi o aventura tiparirea unui astfel de volum care totusi, cred eu, ar prinde la cititori. Oricum, cu sau fara alte povestiri si romane iti doresc numai bine.

  • Relu, multumesc mult. Nici nu stii cit ma bucura ca cineva isi mai aminteste de Coroziuni la aproape 20 de ani de la publicare. Si ca si le aminteste si asa frumos! Intimplator, chiar ma gindeam la un roman in universul Coroziunilor. Dupa ce termin romanul pe care-l scriu acum, Coroziunea e urmatoarea pe lista.
   S-ar putea ca un volum de povestiri sa apara insa inainte de urmatorul roman.

   PS — Ultimul post dateaza de ieri! Iar cele doua dinaintea lui de acum o saptamina!!

 7. Wow! O multime de premii! Sincere felicitari!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s