Nominalizat la HUGO!

Cea mai buna veste din Science Fictionul romanesc, cel putin din ultimele doua decenii, este recomandarea lui Lucian Merisca cu povestirea Some Earthlings’ Adventures on Outrerria, aparuta in antologia “SFWA European Hall of Fame”, la editura TOR (TOR si DAW sint la ora actuala principalii jucatori din SF&F), pentru premiile HUGO pe 2008. Recomandarea este facuta de NESFA (New England Science Fiction Association) si pentru cei interesati si in celelalte recomandari, iata linkul: http://www.nesfa.org/recommends/hugos07.html.
Numele lui Lucian apare alaturi de nume celebre precum Stephen Baxter, Elizabeth Bear sau Michael Sawnwick. Numai aceasta recomandare reprezinta o onoare pentru SF-ul romanesc si ar trebui sa marcheze inceputul unei perioade de aur in cariera lui de scriitor (aviz editurilor care cauta scriitori romani de valoare!). Inchipuiti-va acum ca Lucian sa reuseasca sa intre pe prima lista de nominalizari! Apoi pe short-list-ul premiilor… NU indraznesc sa sper si pentru ultima etapa!
Insa si numai o nominalizare ii va deschide usile multor edituri europene si americane.
Bafta multa, Lucian! Iti tin pumnii si sper din tot sufletul sa spargi gheata si sa fii primul roman ajuns pe podiumul SFWA!

4 Comments

  1. Mult succes lui Lucian… Atentie editorilor din Romania, care au lasat ca praful sa se asterne pe SF-ul autohton. E mare pacat.

  2. Multumesc pentru incurajare si, oricum, pentru ca nu ma bucur singur!

  3. Cu mare placere, Lucian.

  4. […] ca “Cea mai buna veste din Science Fictionul romanesc, cel puţin din ultimele două decenii” (https://vyrclozone.wordpress.com/2007/08/31/nominalizat-la-hugo) Chiar antologia din care făcea parte povestirea a fost nominalizată pentru Grand Prix de […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment